Kan vi hoppas att musikbranschen börjar fatta?

Musikbranschen står och stirrar ner i avgrunden. Allt är svart och tack vare piratnedladdning kommer snart allt vara förlorad. Ingen musik kommer mer produceras och allt blir mörkt, kallt och trist.

Nå så skulle nog de stora skivbolagen vilja beskriva det hela. Enkelt svart och vitt. Offren är musikerna skurkarna är fildelarna.

Tyvärr är verkligheten inte lika enkel. Skurken i dramat är ny teknik och offren är de som vägrar anpassa sig. Skivbolagens död har aldrig haft något att göra med fildelning att göra. Data och tv spels branschen har lyckats växa till en multimiljard industri trotts att de alltid har varit drabbade av fildelning och illegal kopiering. Förklaringen är att denna bransch växt med den nya tekniken.

Nu börjar långsamt musikbranschen vakan. Kanske börjar man inse att ska man överleva måste man hålla sig till den mest grundläggande av alla affärsregler. Att ge kunden det den vill ha.

I alla fall ska Myspace börja sälja drm-fri musik. Vi kan bara hoppas att detta sker till ett pris som folk är villig att betala. Mitt tipps till skivbolagen är mer 10kr per låt är det nog ingen som vill betala.

Post Navigation