Ankersjö lägg ner dina årstaplaner

Ärligt talat Per Ankersjö ditt och ditt partis förslag om att bygga en nattklubb och playa på Årsta holmar är bara dumt så snälla lägg ner.

Som Alma Tiwe skriver om i DN så har Årsta Holmar et helt unikt Ekosystem, särskilt unikt med tanke på att det ligger mitt i en storstad. Trotts allt hur många huvudstäder kan ståta med att en bäverkoloni i ett sådant centralt läge.

Jag har väldigt svårt att se att det är värt att offra detta. Visst sommartid är Årsta holmar, och Tanto i stort, väldigt vackert. Men en playa och nattklubb blir inte lika lockande eller roligt under höst, vår och vinter. Det är trotts allt inte ens en bra placering.

Det finns bara en busslinje, 43:an som går dit, så särskilt lättåtkomligt är det inte. Inte heller är det i närheten av något större nöjesstråk. Så förutom att det skulle bli en dyr satsning så är det inte troligt att det kommer bli särskilt välbesökt förutom under sommaren. Är det verkligen värt att offra bävrar, strandskator, duvhökar och gungflyn bara för detta? Särskilt som det till och med finns bättre placeringar.

För vill du Per Ankersjö satsa på nöjesliv i Tanto området varför inte bygga ut Tanto strandbad. Där vid gräsplanen skulle man mycket väl kunna lägga en nattklubb, och närheten till tunnelbana och flertalet busslinjer, framför allt linje 4, skulle säkerligen göra den mer lättillgänglig även när solen inte gassar, och gör Årsta holmar till ett naturreservat.

Andra om , , och .

Post Navigation