Apropå Thatcher, Ankersjö och Federley

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw&feature=player_embedded#]

Noterar att de båda centerpartisterna Fredrik Federley och Per Ankersjö har lagt upp klippet ovan på Marget Thatcher på sina respektive bloggar. I klippet bemöter Thatcher kritiken att klyftorna i det brittiska samhället har ökat under hennes regeringsperiod; med att samtliga grupper i det brittiska samhället fått det bättre och att oppositionen hellre vill att de fattiga var mer fattiga förutsatt att de rika var mindre rika. Herrarna Federley och Ankersjö tycks anse att även socialdemokraterna har samma inställning, och att detta beror på någon sorts avundsjuka. Här vill jag dock bara påpeka att till skillnad från England under Thatcher styre så kan inte Sverige under Reinfeldt styre påstå att alla grupper i samhället fått det bättre. För faktum är att den fattigaste femtedelen inte bara fått det relativt sämre, de har även fått det absolut sämre.

Som bilden ovan visar så har idag de två lägsta inkomstgrupperna mindre i plånboken idag än vad de hade innan den borgerliga alliansen tog makten. Det här är den nakna och rätt sorgliga sanningen i Sverige; att vi socialdemokrater är emot detta har inte ett skit att göra med avundsjuka.

Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , och

Post Navigation